Zomer in Montafon staat in het teken van sportieve activiteiten. Dit dal is een ideale bestemming voor klimmers, mountainbikers en liefhebbers van bergwandelen. Op slechts 800 kilometer van Utrecht vind je in Montafon een waar outdoor paradijs.

Bereikbaar Montafon

Montafon is geliefd bij Nederlandse en Duitse vakantiegangers vanwege de gunstige ligging. Montafon ligt op slechts 800 kilometer van Utrecht in het Oostenrijkse Vorarlberg. En ondanks deze gunstige ligging vindt je hier ‘echte bergen'. De bergen zijn steil, hoog en ruig en in veelal rijken ze tot boven de boomgrens.

Wandelen in Montafon

Nergens gaan in de zomer zoveel zomerliften als in Montafon. Het voordeel van de zomerliften is, dat je wandelingen al op grotere hoogte kan starten. De meeste hoogtemeters leg je af met de lift. Er gaan zomerliften in Silvretta Montafon, Golm, Gargellen, Silbertal, Lunersee en Muttersberg. Voor Familie met kinderen is berg Golm een absolute aanrader. Hier vindt je boven bij de lift een speeltuin, een glijbaanpark en een coaster terug naar het dal.

Mountainbiken in de zomer in Montafon

Montafon is een walhalla voor fietsers en mountainbikers. Of je nu een gepassioneerde mountainbiker bent of een plezier fietser, het kan hier allemaal. In sommige zomerliften mag je zelfs je fiets mee omhoog nemen om op grotere hoogte te kunnen fietsen. Op verschillende plaatsen in Montafon kan je fietsen en e-bikes huren. Vergeet niet een fietshelm mee te nemen, want deze heb je hier zeker nodig.

Klimmen en klauteren

Een klimpark voor kinderen vanaf 4 jaar, klimtuinen voor rotsklimmers en bijzondere klettersteigen. Klimmen neemt in Montafon vele vormen aan en is voor iedereen! In het gratis bergprogramma staan een aantal gratis mogelijkheden voor beginnende en gevorderde klimmers.

Zwemmen in Montafon

In Montafon vindt je twee zwembaden. Grote buitenzwembaden vind je bij het Aktivpark Montafon in Schruns-Tschagguns. Een Binnen en buitenbad (waar je ook op regenachtige dagen terecht kan) vind je bij Aquarena Montafon in St. Gallenkirch-Gortipohl.

Silvretta Hochalpenstrasse

De Silvretta Hochalpenstrasse is een van de hoogtepunten van Montafon. Deze lange bergweg verbindt Montafon in Vorarlberg met Paznaun in Tirol. De lange weg biedt prachtige uitzichten langs de 36 haarspeldbochten. Hoogtepunt van de weg is de Silvretta Stausee. Deze route kan ook per fiets afgelegd worden.

Het weer in Montafon in de zomer

Echte bergen zorgen voor echt bergweer. Het kan in de zomer overdag warm zijn in Montafon, maar in de avonduren koelt het altijd af. En ondanks dat het de afgelopen jaren in de zomer prachtig weer was in Montafon, zijn er ook altijd dagen van kou, regen en zelf sneeuw in juli en augustus. Typisch bergweer eigenlijk. Wanneer je in de zomer naar Montafon gaat moet je rekening houden met warm, zomers weer, regen en frisse avonden. Voor een uitgebreide weersvoorspelling kan je de gratis app van Bergfex raadplegen.

De bergdorpen van Montafon

Montafon is de naam van het dal waar in totaal 8 bergdorpen samenkomen. Montafon bestaat uit de de dorpen Bartholomaberg, Gaschurn-Partenen, Silbertal, St. Gallenkirch-Gortipohl, Gargellen, Schruns-Tschagguns, St. Anton en Vandans. De dorpen zijn door het dal met elkaar verbonden. Hierdoor maakt het niet zoveel uit in welk dorp je verblijft, de verbinding tussen de dorpen is goed en snel. Wel heeft ieder dorp een heel eigen karakter en belevenis.